мср Марина Младеновић Митровић


Марина Младеновић Митровић рођена је 1988. године у Београду. Основне студије (2007–2012) завршила је на Филолошком факултету у Београду на Катедри за српску књижевност са јужнословенским књижевностима, група 05. Током основних академских студија била је стипендиста Министарства просвете, града Београда и Фонда за младе таленте. Мастер студије на истом факултету завршила је 2013. године, са просечном оценом 9,83, а затим је академске 2013/2014. године уписала докторске студије (модул: Српска књижевност).

На докторским студијама пријавила је тему докторске дисертације под насловом „Рукописне збирке народних приповедака у Етнографској збирци САНУ“ до 1914. године, ментор проф. др Немања Радуловић. Научно-истраживачки рад усмерен је на проблематику бележења „класичног“ корпуса усмених приповедака, на однос сакупљача према грађи, однос усменог и писаног, као и на класификацију приповедака према интернационалним индексима типова.

Од 2014. до 2018. године била је укључена на пројекат Института за књижевност и уметност Српско усмено стваралаштво у интеркултурном коду као стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја. На конкурсу Министарства просвете 2018. запослена је на Институту као истраживач приправник на Одељењу за фолклористику, где је обављала и посао секретара. Тренутно је у звању истраживач сарадник. Секретар је и члан Управног одбора Удружења фолклориста Србије. Учествује у изради планираног Речника књижевних и културних студија Института за књижевност и уметност. Учествовала је у пројектима Живи фолклор и Заједно у очувању НКН: подизање капацитета локалних заједница.

Говори енглески, руски, шпански језик и служи се немачким.



Контакт: marinamladenovic@hotmail.com

Библиографија (pdf 428)