Новости

Промоција зборника „Јосип Сибе Миличић: време, простор, судбине“

15.10.2019

 

Промоција међународног зборника радова „Јосип Сибе Миличић: време, простор, судбине“ и новосноване едиције „Лимес“ одржаће се на Међународном београдском сајму књига, у понедељак 21. 10, у 18 часова, у сали „Васко Попа“. О Зборнику ће говорити: др Александар Јовановић, др Бојан Јовић, др Александар Јерков, др Светлана Шеатовић и др Сања Роић (уреднице зборника).

Јосип Сибе Миличић је уметник и дипломата који је остао изван канона свих националних књижевности, стога је циљ овог зборника био да промисли везе овог свестраног интелектуалца са различитим књижевним традицијама, стилским формацијама, уметничким правцима и културолошким токовима.

Зборник је резултат рада на пројекту „Смена поетичких парадигми у српској књижевности 20. века: национални и европски контекст“ и представља прво издање у оквиру едиције „Лимес“ која се бави интердисциплинарним проучавањем српске књижевности кроз наслеђе антике, Византије, медитеранске цивилизације, отоманске империје и процесе стварања савремених држава 19. века.