Новости

Vladan Desnica i Desničini susreti: danas i sutra

17.12.2012

 

U organizaciji Centra za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Instituta za književnost i umetnost i Narodne biblioteka Srbije u sredu, 12. decembra 2012. godine, s početkom u 12 sati, održana je posećena tribina Vladan Desnica i Desničini susreti: danas i sutra. Povod za tribinu bilo je objavljivanje poslednjeg u nizu zbornika radova s međunarodnog skupa Desničini susreti, koji se održava jednom godišnje u septembru, u Zagrebu ili Zadru. Saradnici Instituta za književnost i umetnost od početka su uključeni u ovaj interkulturni i naučnoistraživački projekat.

Zbornik radova Intelektualci i rat 1939 –1947. uredili su Drago Roksandić i Ivana Cvijović Javorina (Biblioteka Desničini susreti, sv. 6, Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i „Plejada“, Zagreb 2012).

U predstavljanju zbornika kao i u razgovoru o samom projektu Desničinih susreta, njegovim dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost, učestvovali su prof. dr Drago Roksandić, prof. dr Tihomir Brajović, dr Marija Grujić, doc. dr Bojan Ðorđević, Ivana Cvijović Javorina i dr Vesna Matović.Kompletan program možete preuzeti ovde.


Vladan Desnica i Desničini susreti: danas i sutra