Новости

Promocija zbornika „Josip Sibe Miličić: vreme, prostor, sudbine“

15.10.2019

 

Promocija međunarodnog zbornika radova „Josip Sibe Miličić: vreme, prostor, sudbine“ i novosnovane edicije „Limes“ održaće se na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, u ponedeljak 21. 10, u 18 časova, u sali „Vasko Popa“. O Zborniku će govoriti: dr Aleksandar Jovanović, dr Bojan Jović, dr Aleksandar Jerkov, dr Svetlana Šeatović i dr Sanja Roić (urednice zbornika).

Josip Sibe Miličić je umetnik i diplomata koji je ostao izvan kanona svih nacionalnih književnosti, stoga je cilj ovog zbornika bio da promisli veze ovog svestranog intelektualca sa različitim književnim tradicijama, stilskim formacijama, umetničkim pravcima i kulturološkim tokovima.

Zbornik je rezultat rada na projektu „Smena poetičkih paradigmi u srpskoj književnosti 20. veka: nacionalni i evropski kontekst“ i predstavlja prvo izdanje u okviru edicije „Limes“ koja se bavi interdisciplinarnim proučavanjem srpske književnosti kroz nasleđe antike, Vizantije, mediteranske civilizacije, otomanske imperije i procese stvaranja savremenih država 19. veka.